2013. április 25., csütörtök

A dupla kapcsolású ritkaság.

 TSZ időkre emlékezve.
 Elölről.
 Oldalról.
 Magyar büszkeségünk. :)
A jól ismert szériaszám,amit ha kiejtünk rögtön az eszünkbe jut,hogy mi az.
Sétálás közben rábukkantam erre a csodás kapcsolásra.Mikor megláttam se kép,se hang,öröm az arcomon,csak megyek és megyek kinek valami célja van,Laci és Csabi kérdik,hogy mi van? Erre én:Ott egy ritka gép,amit már rég óta látni akartam volna...Basszus nem hiszem el :) <3
Odaértünk.Körbenéztem,öröm könnyek az arcomon,gyomrom összeszorult és az a csodás érzés,amikor körbe fotóztam és körbe néztem...FELBECSÜLHETETLEN. :)
Sajnos ma már egyre jobban megfogyatkozik a dupla kapcsolású IH-6200-as gabonavetőgépek száma Magyarországon,de viszont a sima egy tagú 6200-asok száma nem fogyatkozott meg annyira.Az a konstrukció is sajnos kihaló félben van,de nem annyira mint a dupla kapcsolású. A képen látható darab már sajnos nem üzemel vagy őszintén megvallva nem tudom.Az is lehet,hogy üzemel,csak nem tudok róla.Na majd utána járok(Remélem használják).Annyi biztos,hogy az ottani egytagúak üzemelnek,mivel tavaly ősszel láttam őket az MTZ-k után vontatva.Végül erre a gépre is azt tudom,mondani,hogy sok új vetőgépet felül múlna.

Információk,gyári fotók és a többi,más kialakítású IH-6200-as vetőgépek,

1 megjegyzés: